Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2007 09:44 - Подходът към Великата сила ни е погрешен, защото Велика сила винаги ще има, а подходът ни ще бъде същия
Автор: slynchev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
0



В българското общество винаги се е чувствала радикалната тенденция, това се усеща и днес. Хората днес псуват САЩ така, както вероятно са псували Съветския съюз, Франция, Римската империя и Византия навремето (добре де, ние сме били горе долу на нивото на Византия на времето, така че това не се брой :) ).

Мисълта ми е, че Велика сила или сили винаги ще има, и ако трябва да бъдем реалисти, България няма да е една от тях. Остава ни да се нагодим, така че да извлечем максимално от периода в който живеем независимо кои са силните на деня. А ние какво правим, псуваме, хулим и крещим срещу даден хегемон, вместо да използваме усилията си за някаква по-полезна цел с която да подобрим собственото си положение в ситуацията и това се повтаря до следващия хегемон.

Искам да отделя малко място и за дупедавството тук. Мисля, че е уместно, тъй като засяга пак Великите сили. Невероятно е какви дупедавци сме. Навремето щяхме да ставаме н-тата република на Съветския съюз. Днес разрешихме на САЩ да правят военни бази в България. Наречете това последователна политика. На един луд да му дадеш да направи 2 избора, няма да направи толкова противолоположни избори. Ако не друго, да не сме толкова екстремални. Поне да изучаваме какво другите правят, да сме наясно че има и други варианти. Погледнете една Швейцария. Неутралитета й е повод за възхищение. Там ситуацията е малко по-заплетена заради етническата композиция на населението, но пак си остава добър пример. Ако не Швейцария, вижте Скандивските страни. Всички тези примери са за страшно проспериращи страни, без да са правили радикални избори.

Хубаво е да има различни елементи в дадено общество, било то радикални, умерени, консервативни, либерални и т.н. Лошото е, когато една цяла система е радикална, тъй като лашка цялото общество ту в едната, ту в другата посока. Американските военни бази бяха голяма грешка. Дано тяхното премахване не стане така радикално както беше наложено тяхното одобрение.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slynchev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 37800
Постинги: 12
Коментари: 65
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031